Els beneficis del caos

(Manifest per la mani de l’1 de desembre)logo bloc negre
 
Catalunya s’ha vist abocada al caos circulatori en els darrers mesos per culpa d’una política que ha fet prevaldre els sistemes de comunicació elitistes per sobre de les rodalies, els trens que utilitzem tots.

Ara els polítics que manen a Catalunya es posen les mans al cap i demanen la dimissió de la ministra i la transferència de les Rodalies, però que no us enganyin, això no és més que un foc d’encenalls, simples discussions internes sobre protagonismes personals i quotes de poders.

En aquest propi cas, tothom hi està implicat. Totes les administracions van pactar l’entrada de l’AVE que ara s’afanyen a acabar, de qualsevol manera, costant la vida de molts obrers i generant molèsties a milers de ciutadans cada dia i cada nit.

Un govern estatal governat pel PP, una generalitat amb CiU i un Ajuntament de Barcelona amb el PSC, ERC i ICV-EUIA van decidir que es podia prescindir de rodalies per fer arribar el seu AVE.

Què fa que tots aquests partits s’amaguin les vergonyes els uns als altres entre ells? Doncs el fet que en realitat ja no són ells els que manen, sinó les grans multinacionals, que fan prevaldre els seus interessos per sobre dels interessos dels ciutadans, ja sigui per les pressions que exerceixen a les administracions o aprofitant el caos que elles mateixes produeixen.

Un cas molt clar es va produir ara fa uns mesos a Barcelona, quan mitja ciutat es va quedar a les fosques per la manca del manteniment. En aquell moment ja ho van aprofitar per reclamar la línia de Molt Alta Tensió, beneficiant-se del caos produït.

Que no ens enganyin, el problema no és la manca d’inversió en infraestructures, o la gestió des de Madrid o Barcelona (per un govern al servei de les multinacionals), el problema és el propi sistema.

VOLEM SER PERSONES LLIURES EN POBLES LLIURES!
Col·lectiu Negres Tempestes