20121000-Jornades Anarquisme i pobles - v4.jpg

Jornades “Anarquisme i pobles”

Dissabte 27 d’octubre
Xerrada: presentació llibre “Dias rebeldes”
18:00h Pintxos i servei de bar. 19:30h Xerrada
A l’Espai obert (c/Violant d’Hongria 71)
Dissabte 10 de novembre
Xerrada: “El moviment anarquista: entre el catalanisme i l’internacionalisme”
18:00h Pintxos i servei de bar. 19:30h Xerrada
A l’Espai obert (c/Violant d’Hongria 71)Diumenge 11 de novembre
Passi del documental: “El retorno de los Weichafe”
19:30h en el CSA Can Vies (c/Jocs Florals, 42)


Dissabte 27 d’octubre
Xerrada: presentació llibre “Dias rebeldes”

A càrrec d’un dels autors. El llibre mostra com al llarg dels temps i en tota la geografia del planeta Terra s’han succeït esdeveniments, fets rebels contra l’ordre establert. Homes i dones es rebel·len contra l’esclavitud, es revolten contra el poder, afirmen la seva llibertat i la seva dignitat individual i col·lectiva. Dies rebels que fan visible el més humà que hi ha en nosaltres. Cròniques d’insubmissió que testifiquen que no hi ha poder sense rebel·lia i que ens retornen l’orgull i la bellesa de la nostra condició humana.

18:00h Pintxos i servei de bar. 19:30h Xerrada
A l’Espai obert (c/Violant d’Hongria 71)


Dissabte 10 de novembre
Xerrada: “El moviment anarquista: entre el catalanisme i l’internacionalisme”

A càrrec de Teresa Abelló , Doctora en Geografia i Història i Professora Titular a la Universitat de Barcelona, autora de la tesi “Les relacions internacionals de l’anarquisme català (1881-1914)”, “El moviment anarquista (1874-1914): entre el catalanisme i l’internacionalisme” i de diversos llibres i articles referents a l’anarquisme. La xerrada vol ser un repàs per la història de les relacions viscudes entre l’anarquisme, el fet nacional català i l’internacionalisme.

18:00h Pintxos i servei de bar. 19:30h Xerrada
A l’Espai obert (c/Violant d’Hongria 71)


Diumenge 11 de novembre
Passi del documental: “El retorno de los Weichafe”
Amb la presència del director Gonzalo Mateos. El documental narra l’expansió del capitalisme en territori maputxe (forestals, empreses de cel·lulosa, pesca industrial…) i la creació de megaprojectes com aeroports, preses, centrals elèctriques, etc, les comunitats maputxe en conflicte reivindiquen l’Autonomia i el Territori com a eines per preservar o recuperar la seva cultura. El documental intenta acostar-se als processos de recuperació territorial i a la lluita que estan duent a terme les comunitats maputxe.

19:30h en el CSA Can Vies (c/Jocs Florals, 42)