Presentació “Joan Puig Elías: Anarquismo, pedagogía y coherencia”

El proper dilluns 20 de maig del 2019 a les 19:30 en el CSA Can Vies (C/ Jocs Florals, 42) tindrà lloc la presentació del llibre “Joan Puig Elías: Anarquismo, pedagogía y coherencia” aqu comptarà amb la presència de la seva autora Valeria Giacomoni.

Joan Puig Elías (Sallent 1898 – Porto Alegre 1972) va ser abans de res un mestre. Afiliat a la CNT des de molt jove, es va proposar dur endavant el projecte de Ferrer i Guàrdia: en els anys 20-30 va guiar l’Escola Natura a Barcelona que es va convertir en escola pilot entre les racionalistes.
Considerava que no cal educar només la raó sinó també els sentiments.
En esclatar la revolució el 1936 li va ser assignada la presidència del CENU (Consell de l’Escola Nova Uni cada) i va estendre la pedagogia llibertària a totes les escoles de Catalunya. Va ocupar diversos altres càrrecs durant la guerra i en 1939 es va exiliar a França i després a Brasil on va continuar, fins que li va ser possible, la seva tasca pedagògica i política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.