Publiquem “Les Aventures d’en Nono” de Jean Grave

En el 100è aniversari de l’afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia i de la Revolució que els vencedors denominarien com a “Setmana Tràgica”, el col·lectiu Negres Tempestes ha traduït al català l’obra de Jean Grave que va formar part dels materials d’estudi de l’Escola Racionalista que Ferrer i Guàrdia dirigia al carrer Bailén de Barcelona.
 
Les Aventures d'en NonoTítol: Les Aventures d’en Nono
Autor: Jean Grave
Any de publicació: 2009
Producció Editorial: Negres Tempestes
Pàgines: 196

En el 100è aniversari de l’afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia i de la Revolució que els vencedors denominarien com a “Setmana Tràgica”, el col·lectiu Negres Tempestes ha traduït al català l’obra de Jean Grave que va formar part dels materials d’estudi de l’Escola Racionalista que Ferrer i Guàrdia dirigia al carrer Bailén de Barcelona.

En Nono coneix Autonomia, país utòpic en el que l’educació de les nenes i nens estimula les seves inquietuds, l’amor per la natura i altres valors propis de l’anarquisme. Accidentalment, en Nono acaba a Argirocràcia, que segueix un model social capitalista, on tracta d’aplicar i explicar el que ha aprés al seu país.

Aquesta edició inclou la introducció adreçada als alumnes  feta per  Anselmo Lorenzo, qui va traduir la versió original en francès al castellà a petició de Ferrer i Guàrdia. Inclou també les paraules de Ferrer i Guàrdia adreçades al professorat, una carta on alumnes de l’Escola Moderna parlen sobre el llibre a escolars de l’Ateneu Obrer de Badalona i la introducció en la que Negres Tempestes explica les raons que els han portat a traduir aquest llibre al català entre les que destaca la necessitat de desenvolupar escoles llibertàries. Cal destacar que part dels beneficis obtinguts seran destinats a projectes educatius llibertaris.

Podeu aconseguir l’exemplar al mòdic preu de 6€ als punts de distribució habituals. A més, el podreu aconseguir durant la Jornada d’Autogestió Educativa del proper dissabte10 d’octubre al Parc de la Ciutadella de Barcelona. També farem una presentació del llibre el proper divendres 16 d’octubre, a les 19h al CSA Can Vies.

 

Tota la informació a www.negrestempestes.org/nono