Jornades sobre el País Valencia (del 5 al 21 de juny)

Tenim el plaer de presentar-vos les Jornades sobre el País Valencià que celebrarem a Barcelona entre el 5 i el 21 de juny. Esperem que siguin del vostre interès, i que puguem gaudir de la vostra assistència. Moltes gràcies per la vostra atenció.

Divendres 5 de juny a les 19.30h al Tercer Assalt. Carrer Cambrils 11 L3 Vallcarca

Ponent: Miquel Amorós, historiador i analista social. “L’anarquisme valencià durant la República i la guerra Civil”

Tractarem la fundació de la FAI, de la cultura llibertària com a cultura de classe, de la lluita entre reformistes i revolucionaris dins la CNT, de la formació de la Columna de Ferro, de les col·lectivitzacions, del trasbalsament ideològic del moviment llibertari amb la col·laboració política, i de la contrarevolució republicana i stalinista a la reraguarda.

Dissabte 13 de juny a les 19h al Casal Popular de Les Corts “Colònia Castells”. Carrer d’Entença 237 L5 Entença

Ponent: Josep Lluís Blázquez, del Centre de Documentació del Casal Popular de Castelló. “El moviment obrer durant el postfranquisme i la transició. Un cas comarcal: La Plana”

Farem un repàs dels conflictes originats amb l’aparició de noves formes de treball a una comarca eminentment agrícola, passant per la legalització dels sindicats, les vagues, l’antifranquisme, i la consciència de classe i nacional. Tot això sense deixar de banda el sector citrícola, fortament arrelat com a conseqüència de la profusió de minifundis per tota la comarca.

 

Diumenge 14 de juny a les 19h al CSA Can Vies. Carrer dels Jocs Florals 40-42 L1 L5 Plaça de Sants

Documental “Ser Joan Fuster” de Llorenç Soler, 2008

A partir de l’arxiu literari i fotogràfic de l’escriptor i d’altres moltes fonts documentals, i de les declaracions de més de trenta persones que el conegueren, aquesta pel·licula construeix un retrat intel·lectual i humà de Joan Fuster (Sueca, País Valencià, 1922-1992), autor d’un gran nombre de llibres, sobretot assagístics, i d’articles de premsa, i impulsor de la modernització del País Valencià en uns temps molt difícils, des d’una perspectiva crítica i rigorosa.

 

Divendres 19 de juny a les 19h al CSO La Nova Carboneria. Carrer del Comte d’Urgell 30 L1 Urgell L2 Sant Antoni

Ponent: Jordi Muñoz, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. “El País Valencià serà d’esquerres o no serà? Estructura social i conflicte identitari al País Valencià”

Els conflictes al voltant de la identitat col•lectiva dels i les valencianes que es van donar a redós de la transició sovint han estat analitzats sense tenir en compte el rerefons social que tenien. En aquesta xerrada oferirem un breu repàs als termes principals del conflicte conegut com la ‘Batalla de València’ tot fent especial èmfasi en el paper de la burgesia valenciana, les bases socials de l’anticatalanisme i la vinculació entre el valencianisme fusterià i les esquerres valencianes. Una anàlisi de classe del conflicte identitari que ens aportarà algunes de les claus per entendre’l, i per interpretar també el País Valencià d’avui.

 

Diumenge 21 de juny a les 19h al CSA Can Vies. Carrer dels Jocs Florals 40-42 L1 L5 Plaça de Sants

Documental “Del roig al blau. La transició valenciana” de Llorenç Soler, 2004

La transició política propicià l’escenari ideal per a fer esclatar el conflicte sobre la identitat dels valencians, que condicionaria el seu futur democràtic. La formulació d’una nova concepció nacionalista de la valencianitat, assumida per part de l’antifranquisme, colisionà amb l’arrelat regionalisme defès pels sectors socials més conservadors, tenint com a resultat un dels episodis més convulsos de la recent història valenciana. En un terreny guanyat per la visceralitat, la irracionalitat, la manipulació i la demagògia, uns i altres, persones i formacions polítiques, tractaren d’adaptar-se a les circumstàncies per tal d’assegurar-se un espai a la nova societat que es vislumbrava.

Jornades sobre el País Valencià

 

Publicat el llibre del 3er Certamen de contes antiautoritaris

Arribem al 3r certamen de contes antiautoritaris amb el conseqüent recull de contes autoeditat, demostrant un cop més que som capaces d’explotar laPortada nostra creativitat al marge dels estímuls econòmics. En aquest certamen no s’hi participa per l’afany de competitivitat i guanyar un premi o prestigi, o encara menys per satisfer l’afany de popularitat; els motius que empenyen a partcipar-hi probablament tinguin més a veure amb el goig de difondre idees i seguir construint aquest imaginari col·lectiu antiautoritari.
I perquè antiautoritari? Fins quan haurem de ser anti, anti, anti…?
 
Punts de distribució
 
Podeu adquirir el llibre al mòdic preu de 4€ als punts de distribució que anirem actualitzant:

 La Ciutat Invisible (c/ Riego 35, Sants)
Terra d’Escudella (c/Premià 20, Sants)
 Llibreria – Restaurant Anònims (Granollers, C/ Miquel Ricomà, 57)
Espai Obert (c/ Violant d’Hongria 71, Sants)
Kasal Okupat del Prat “Alta Tensió” (Pl. 19 de Juliol de 1936 – Dr. Soler i Torrents 36-38, El Prat de Llobregat)
Kamilosetas Muskària (Apartat de correus 32 d’Agramunt (l’Urgell), CP: 25310)
Llibreria “Els Trobadors” (L’Escala)
 

Si esteu interessats/des en distribuir el llibre, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

D’aquí a uns dies, penjarem el llibre al web.
 

El Manifest d’Unabomber

Manifest d'UnabomberTítol: La societat industrial i el seu futur (El manifest d’Unabomber)
Autor: Theodore J. Kaczynski
Any de publicació: 2008
Editorial: Difon la Idea.
Pàgines: 112

“La Societat industrial i el seu futur”, difon un ombrívol i dramàtic diagnòstic sobre el present i el futur dels individus davant l’avanç de la societat industrial actual. Analitza la problemàtica social a partir dels conflictes de motivació i poder que genera el sistema vigent i la definitiva pèrdua de llibertat que ens ofereix el futur sota aquest sistema en mans de la tecnologia. El rol dels científics, empresaris i grups esquerranistes no s’escapen al seu anàlisis- La conclusió és una proposta revolucionària per destruir el sistema tecnològic-industrial actual, delineant una estratègia amb diversos cursos d’acció per assolir-lo. La crítica que fa de l’esquerranisme és molt dura, però tot i així, a qui es pugui sentir ofès per la mateixa, li aconsellem que segueixi llegint ja que el més interesant del manifest és la crítica que fa de la societat tecnològica-industrial.

Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d’opinió crítica

Ni Nadal ni Setmana SantaTítol: Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d’opinió crítica
Autor: Jordi Martí i Font
Any de publicació: 2008
Editorial: Riu Blanc. Col·lecció Estructures
Pàgines: 226

Les que vivim a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, inconscientment o no, solem pecar del mateix centralisme que critiquem de l’Estat espanyol. Així, poca cosa sabem dels MMSS dels diferents indrets de la resta dels PPCC. Aquest llibre és una molt bona eina per a escombrar aquest centralisme dels nostres caps. I també ho és per conèixer, a través dels articles que recull, què és el que hi ha a El Camp, quines lluites han portat a terme els últims déu anys i quines són les problemàtiques amb les que s’enfronten. En Jordi col·labora amb els mitjans La Directa i El Triangle i coordina la publicació Catalunya , òrgan d’expressió de la CGT de Catalunya . A més, manté el bloc Prendre la Paraula on recull les seves impressions i articles.