L’Ullal – Crònica del 25 d’abril del 2009

UllalUna vegada més, com tots els anys, un 25 d’Abril recordem amb tristesa el dia que les tropes borbòniques varen entrar per la força a les nostres terres. Per això, les valencianes i valencians hem eixit al carrer per reivindicar l’existència del nostre poble, i dir que després de 302 anys de dictadura espanyola al País Valencià, continuem ací i continuarem resistint.

Enguany, a la manifestació, no només s’han sentit els crits que estem acostumats a escoltar, de consignes patriòtiques o nacionalistes; des del Col·lectiu Llibertari l’Ullal, estem orgullosos d’eixir per primera vegada a un 25 d’Abril per cridar ben fort consignes de llibertat, i no de canvi de poders als Països Catalans.

Durant la manifestació, ens adonarem de les cares de sorpresa de la gent, al veure, que un col·lectiu llibertari també s’unia a la lluita cultural dels Països Catalans, i molta gent va ser la que es va acostar a parlar amb nosaltres, a fer fotos de la pancarta, i a demanar-nos adhesius. També van ser molts els simpatitzants que ens varen acompanyar bon tros del recorregut, mentre de fons s’escoltava “a les barricades”, l’himne anarcosindicalista a so de dolçaina.

Nosaltres tenim ben clar, que la llibertat del nostre poble i de tots els pobles del món no està a les urnes. La nostra llibertat només la guanyarem amb un alçament popular contra qualsevol autoritat, ja siga valenciana, catalana o espanyola. El nostre propòsit no és aconseguir un País Valencià o uns Països Catalans amb polítics, policies, empresaris o capellans que parlen català. Nosaltres volem uns Països Catalans on la màfia, la repressió, el capitalisme, la coacció religiosa i l’oligarquia dels poderosos no tenen cabuda, on el poble treballador tenim absolut domini sobre les nostres vides, sense representants corruptes, i on la vida siga igual de digna per a tothom.

Des de l’Ullal, estem totalment convençuts de la nostra lluita, sabem que som llibertaris, i que som valencians, i això no ens ho pot arrabassar ningú, i estem segurs que el 25 d’Abril del 2010 tornarem a estar i amb més força.

Salut i Anarquia.

 Manifest

  Pancarta 25 abril