Crònica Bloc Negre

 
Com ja fa diversos anys la habitual manifestació de l’onze de Setembre de la tarda ha comptat amb la presencia d’un Bloc Negre o Antiautoritari.

El bloc s’ha situat darrera de Maulets amb la pancarta “mani qui mani, sempre anti-autoritaris!, persones lliures per pobles lliures” i amb la presència de abundants banderes negres i crits de “ni espanya, ni frança, ni estat català”, “El tripartit especula i desallotja”, “visca la terra, mort al estat“, etc…. Alhora s’han fet vàries versions “karaoke” d’A les barricades, cantada en català.

Finalment, el Bloc s’ha dissolt al Fossar amb el cant d’A les barricades i els Segadors. En fi, hem donat “el punt negre” de l’11 de setembre.

El que ara s’anomena Bloc Negre va començar d’una forma informal, en base a converses entre activistes de l’àrea de l’autonomia barcelonesa, que no sentint-se representants en cap del blocs estatistes, feien una pancarta (o dues com va pasar un any fruit de descoordinació), i mitjançant el boca orella es congregaven a la cua de manifestació, al costat dels immigrants sense papers o el FAGC.

Poc a poc, especialment des de l’any 2004, el citat Bloc Negre o autònom com s’anomenava al principi, a anat implicant a un ventall mes ampli de gent, i s’ha anat assumint cada cop mes un treball previ de preparació, consolidant-se com a punt de trobada de diferents sectors, els quals, han volgut fer visible, especialment en aquesta data, el seu rebuig als estats i a la delegació de la lluita en partits polítics i sindicats reformistes i, per afirmar que la llibertat dels Països Catalans, com la de tots els pobles, no passa per la consecució de cap estat ni la creació de més fronteres, sinó per la dissolució de les existents i la creació d’espais horitzontals de contrapoder lliurement federats que substitueixin i deslegitimin els propis estats. 

 

[Manifest Bloc Autònom 2004]

Construïm uns països catalans sense estats ni fronteres.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/118571/index.php

[Crònica 2004]

Escridassada al Fossar i bloc autònom a la mani de la tarda
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/119194

[Cartell Bloc Negre 2005]

Cap Estat[ut] ens farà lliures.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/199575/index.php

[Comunicat Bloc Negre 2006]

Avui com fa 70 anys enrere. Un poble sobirà, és un poble ingovernable.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/272507

[Comunicat Bloc Negre 2007]

Mani qui mani, anti-autoritaris sempre.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/316176