Reedició del llibre “Anarquisme i Alliberament Nacional”

negres tempestes
 
Els col·lectius Catarko, la Ciutat Invisible i Negres Tempestes i l’editorial Virus reediten el llibre “Anarquisme i alliberament nacional” del desaparegut col·lectiu Ikària dins del marc de la III Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona que es va desenvolupar entre el 25 de juny i l’1 de juliol.
 
Aquest llibre, editat originariament per l’editorial  El Llamp, aborda la revisió del concepte nació dins el pensament anarquista i la lluita anticapitalista.
El col·lectiu Negres Tempestes engega la reedició del llibre perquè és uns dels pocs assaigs que d’una manera extensa explica, des del moviment anarquista dels Països Catalans, l’alliberament nacional des d’una perspectiva llibertària . A més, constata que durant les seves activitats realment hi ha interès per aconseguir algun exemplar del llibre que es trobava descatalogat.
 
L’entén com un altra eina per estendre el debat i per trencar amb tots els tòpics i els dogmes que arrossega l’anarquisme pel que fa a l’opressió que els estats exerceixen per tal d’homogeneïtzar els seus territoris. Dins d’aquestes eines inclouen, entre d’altres, la realització del Bloc Negre de la manifestació de la tarda de l’onze de setembre o la publicació de la revista “La Rosa dels Vents”.

A la reedició afegeixen material actual (manifests dels últims blocs negres, articles…) i un epíleg de Jordi Martí i Font en el que explica els precedents i la concepció de l’edició original. També repassa la història d’alguns del col·lectius que han tractat el tema, com el ja citat Ikària, els valencians Recerca Autònoma i els propis Negres Tempestes. Per acabar dóna la seva opinió sobre la situació actual a les diferents branques del moviment anarquista, advocant per un “anarquisme catalanista”.
 
 
La presentació va desenvolupar-se a la Pl. Sants i va comptar amb la presència de Ricard de Vargas-Golarons, membres de la Cituat Invisible i membres del Col·lectiu Negres Tempestes. 
 
 

Punts de distribució

 
A més dels llocs habituals de distribució dels llibres de Virus, de la distri del KOP (Kasal Okupat del Prat) i de la Ciutat Invisible podeu trobar el llibre aquí:
 
Casal Independentista de Sants “Jaume Compte” (c/ Premià 31, Sants)
Terra d’Escudella (c/Premià 20, Sants)
Ateneu Llibertari d’Igualada (Psg. Verdaguer 120, Igualada)
Espai Obert (c/ Violant d’Hongria 71, Sants)
Llibreria “Els Trobadors” (L’Escala)
Casal Popular “La Fura” (Pl. Sant Pere 7, Solsona)
Kasal Okupat del Prat “Alta Tensió” (Pl. 19 de Juliol de 1936 – Dr. Soler i Torrents 36-38, El Prat de Llobregat)
Ateneu Llibertari del Besòs (Rambla Prim 76, Barcelona)
Ateneu Popular del Carme (C/ Pere Bonfill 12, València)
Casal Popular de Castelló ( Carrer Jordi Joan 37 Baix, Castelló (La Plana)
Llibreria La Fornal (C/ Sant Julià 20 – Vilafranca del Penedès)
Llibreria Catalana (pl. Joan Payrà, 7, Perpinyà
Llibreria Torcatis (c/ Mailly, 10, Perpinyà)
 
 
Descàrrega del Llibre 
 
Pots descarregar el llibre, en format PDF, fent clic aquí.