Per Nadal… Tornem a la Plaça de Catalunya

A continuació reproduïm un pamflet que es va distribuir a la darrera movilització per l’habitatge a la Pl. de Catalunya (Bcn).
 
 
Ens tornem a seure a la Plaça de Catalunya per demanar habitatges dignes amb guixos. globus o quelcom que hagi preparat l’organització per l’ocasió. Però demanar a qui? A la classe política? I que han fet elles per tu? Realment penses que per sortir al carrer amb cartells recordant-los l’article 47 de la constitució o cantant “raps” es solucionarà la situació a la que ens veiem avocats? No són elles els responsables de la situació? Què han fet per aturar l’increment desorbitant de preus? No només no han aturat la situació sinó que són còmplices, beneficiaris i el braç executor dels desitjos de les immobiliàries.

Durant els últims anys els diferents partits polítics (CyU, PSC, ERC, PP, ICV, EUiA), dins dels seus diferents àmbits de poder, han desenvolupat polítiques a mida de les necessitats de l’especulació arreu el territori. Les conseqüències són l’increment del 140% del preu de l’habitatge els últims 7 anys (governs de CyU i del Tripartit) i l’increment dels lloguers que estan al voltant dels 850 €/mes a gairebé tots els barris de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Això ho veiem i vivim a l’àrea metropolitana de Barcelona des de fa molt de temps. Només per refrescar la memòria amb algunes de les últimes actuacions dels ajuntaments d’esquerres de debò citarem el Forat de la Vergonya, el Pla de l’Estació al barri de Sants, els desallotjaments consecutius de La Makabra i de Can Ricart, el Pla Caufec, la destrucció del delta del riu Llobregat, etc.

Arran de les darreres eleccions al parlament autònom de Catalunya hem pogut constatar que les polítiques sobre habitatge dels diferents partits que han obtingut representació parlamentària gairebé no diferien entre sí. Com exemple la proposta d’en Montilla: construcció de 25.000 habitatges de protecció oficial i 25.000 habitatges més destinats al lloguer.

Amb aquestes mesures només pretenen donar de menjar a les immobiliàries en un moment en que elles mateixes estan diversificant les seves inversions perquè tenen clar que no es construirà al ritme que s’ha construït els darrers anys.
A més, què pretenen? ¿que ens quedem a casa esperant el resultat d’un sorteig com si de la grossa de nadal es tractés? ¿Ens hem de conformar amb les molles que ens donen els polítics?

Recordem-ho: a Catalunya hi han més de 301.000 habitatges desocupats (cens de població i habitatge de l’Institut Nacional d’Estadística).

I què proposem des d’aquest pamflet? Considerem que l’habitatge és un dret fonamental i bàsic que està per sobre del suposat dret a la propietat. Per això, nosaltres proposem la reutilització dels habitatges desocupats i el foment del cooperativisme.

No et conformis amb menys! No demanis, Pren!
Organitza’t i Lluita!