Crida a la solidaritat des de Perpinyà: judici al Pere i al Yann

En Pere Habet i en Yann Dubois, arriben finalment a judici, el proper 29 de juny. Serà al Tribunal de Perpinyà on es resoldran les acusacions contra ells per ultratges. Fora de l’enquesta han quedat delictes d’amenaces i altres imputacions. Passats dos anys i mig, arriba la vista al Palau de Justícia de Perpinyà.

Per la defensa de l’ensenyament públic i per l’absolució dels dos encausats

Durant la vista hi haurà al davant del tribunal una concentració amb animació musical. Començarà a les 13’30 hores i s’allargarà tota la tarda. Alerta Solidària anima a assistir a la concentració, a solidaritzar-se amb els companys represaliats i a donar suport a la lluita per la qual, en definitiva, han estat represaliats: lluitar en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat.

El 19 de desembre del 2007 van ser detinguts en Pere i en Yann i van restar a comisaria fins a 48 hores. Ningú dubtà des del principi que havien estat escollits per la seva participació en el Comitè de Vaga de la Universitat de Perpinyà. Passats per jutjats, van quedar en llibertat amb interdiccions que han durat fins ara, ratificades per un tribunal de Montpeller , com la de no poder accedir a la universitat, ni atansar-se a alguns membres d’aquesta o fins i tot han tingut limitada la llibertat de comunicar-se entre ells mateixos. 

Reproduïm tot seguit el comunicat elaborat pel grup de suport:

Comunicat informatiu i de solidaritat amb en Pere i en Yann

Al moment de la lluita anti-LRU (finals de 2007 al campus universitari de Perpinyà), Pere Habet i Yann Dubois són dos estudiants perpinyanencs, tots dos militants anarquistes a la CGA i sindicalistes a SUD Estudiant, així com també a Maulets pel Pere. Són els caps de turc designats per un Estat més propens a reprimir la contestació social i la revolta estudiantil que a escoltar les crítiques i les reivindicacions que s’accentuaven i encara s’accentuen de les assemblees generals de les Universitats en vaga il·limitada… Així es van veure, un bon matí de desembre de 2007, tractats com a perillosos « terroristes » : retinguts durant més de 48 hores, control judicial molt estricte amb un règim draconià… De seguida la solidaritat s’ha fet notar, moviment engegat per la Coordinació dels Grups Anarquistes, per SUD Estudiants-Perpinyà i per Maulets. S’ha creat un comitè de suport.

Prop de 3.000 signatures han legitimitzat la lluita dels nostres companys i d’altra banda han estat testimoni de la obstinació d’una « justícia » disposada a fer un judici polític al Yann i al Pere. Gairebé un any i mig després dels fets, les úniques acusacions contra els nostres dos companys són « ultratges » contra tres professors. Un d’ells qualificat d’ « cony de feixista » es va afanyar de respondre « i orgullós de ser-ho… »

A més s’afegeix el rebuig de sotmetre’s al test d’ADN, considerat i qualificat com un crim «agreujant ».

Nosaltres, en aquell moment, vam denunciar la repressió contra els moviments estudiantils, així com les dures mesures que hi va haver (i que encara hi ha) amb la intenció de «controlar» el moviment estudiantil, en particular, i el moviment social en general.

Avui com ahir, denunciem totes les maniobres que pretenguin demostrar artificialment càrrecs contra els militants.

– Reclamem la suspensió del sumari contra Pere i Yann

– Fem una crida al conjunt dels actors de les lluites estudiantils i més en general als moviments socials a solidaritzar-se i a actuar contra aquests intents de criminalització de les lluites.

El Yann i el Pere seran jutjats a Perpinyà el dilluns 29 de juny a les 14h, només perquè la seva opció política i el seu compromís no s’ajusten als defensors d’un Estat fort, d’un ordre de seguretat indiscutible i d’una societat acrítica.

Avui fem una crida a manifestar la vostra solidaritat amb els nostres dos companys per demanar la suspensió de totes les demandes, tots els expedients contra ells.

Fem una crida a ser nombrosos i nombroses davant del Palau de Justícia, dilluns 29 de juny del 2009 a partir de les 14 hores per donar suport al Pere i al Yann.

El Comitè “Justícia pel Pere i el Yann”

Notícia extreta de la web d’Alerta Solidària

Més informació:

http://www.c-g-a.org/public/modules/news/article.php?storyid=173 (francès)

http://www.comite-justice.c.la/