Presentació del llibre “Ni Nadal ni Setmana Santa” d’en Jordi Martí Font a Sants

Des de Negres Tempestes i en col·laboració amb la Cooperativa Autogestionària Ciutat Invisible, voldríem convidar-vos a la presentació del llibre “Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d’opinió crítica” d’en Jordi Martí Font el proper 1 de novembre a les 19:30 al CSA Can Vies (c/Jocs Florals, 42, Sants).

La presentació serà feta pel propi autor i creiem que és molt recomanable per a aquells/es que vulgueu sentir una opinió crítica sobre la situació en els deu darrers anys en el Camp de Tarragona.

‘Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d’opinió crítica’ de Jordi Martí Font

 

De la introducció:

«Venim del silenci, que deia Raimon. I aquí al Camp, el silenci s’ha allargat uns quants anys més, fins al punt que la Tarragona de Nadal, de  l’alcalde Joan Miquel Nadal, ha convertit la Setmana Santa i la seva processó del silenci en símbol de la ciutat: la Setmana Santa i la seva processó del silenci. Ja m’enteneu. Callats ens volien i no ens hi han tingut. Aquests articles en són una mostra, però feliçment no en són l’única. No hem estat bons súbdits, no hem estat bons figurants d’aquesta processó de Setmana Santa, perquè sempre que hem pogut hem celebrat la vida, i en veu alta.

Els articles que aplega “Ni Nadal ni Setmana Santa” han nascut en un context determinat i en són conseqüència. Han tingut la voluntat de denunciar en veu alta cada una de les agressions que el poder ha perpetrat i alhora deixar constància de les resistències que s’han generat des de diferents àmbits dels moviments socials».

El llibre

“Ni Nadal ni Setmana Santa”, subtitulat ‘El Camp: deu anys d’opinió crítica’, és un llibre que recull setanta-un articles de Jordi Martí Font publicats –o no- en la premsa del Camp de Tarragona i de la resta dels Països Catalans en els darrers deu anys. La temàtica, però, és evidentment sobre el Camp de Tarragona i alguns sobre les Terres de l’Ebre.

Els articles han estat publicats als diaris de pagament El Punt i Diari de Tarragona, als gratuïts Espais 7, Més Reus, Més Tarragona i Clàxon, als setmanaris La Veu de l’Ebre i El Triangle, a les revistes La Lletra A, Polémica i Illacrua, a la revista de les CGT del Camp La Tramuntana, a la revista digital Reus Digital i al bloc Prendre la Paraula. Alguns dels articles que s’inclouen en el recull mai no van arribar a ser publicats.

Els articles més antics són els que s’inclouen en l’apartat ‘Un món on hi càpiguen tots els mons’ i fan referència a la Segona Trobada Contra el Neoliberalisme i per la Humanitat que es va realitzar a l’Estat espanyol el 1997.

Les parts

-El pròleg: el pròleg de “Ni Nadal ni Setmana Santa” és del periodista i lluitador antinuclear i en defensa del territori Xavier Garcia. El veterà periodista hi diu, entre altres que: “Per sort, amb carnet o sense,Ramon Barnils va deixar algun que altre deixeble seguidor. Un d’ells, em sembla de tota evidència, és Jordi Martí i Font, periodista prioratí i home d’essència i existència llibertària”

-“A Reus manxen i a Tarragona enganxen”: són articles diversos de critica social sobre el Camp de Tarragona i contra algunes de les agressions que les i els ciutadans que hi viuen han viscut en els darrers anys. Alhora, permet recórrer les resistències articulades al voltant d’aquestes agressions.

 

-“Fora vaixells de guerra del Port de Tarragona”: articles sobre i contra el militarisme, els exèrcits i la guerra a partir de la conversió de Tarragona en port de descans de la setena flota nord-americana en un context de no a la guerra i de la invasió de l’Iraq.

-“De porcs i de senyors”: recull articles de defensa de les treballadores i els treballadors i de les seves formes de lluita legítimes al voltant de l’anarcosindicalisme que representa la CGT, amb especial atenció als articles de resposta als del president de la patronal Cepta en els anys en què aquesta organització va robar el local sindical de la Rambla als treballadors amb el suport de CCOO-UGT.

-“La revolta mediambiental”: Enrona la Ribera d’Ebre, els macroprojectes eòlics al Priorat, les nuclears,el PHN… un caldo de cultiu que va portar a néixer a un potent moviment de defensa del territori.

-“Que no ens tapin la boca, ni els ulls, ni les orelles”: articles de defensa de la llibertat d’expressió amenaçada en diversos moments al Camp de Tarragona per part dels diversos poders fàctics.

-“Un món on hi càpiguen tots els mons”: Uns dels primers textos de lluita social que va escriure l’autor, al voltant de la Trobada contra el Neoliberalisme i per la Humanitat que es va fera la Serra d’Almos i molts altres llocs de Catalunya i de la resta de l’Estat fa 11 anys.