Visca la Terra Lliure… també d’estats i reis

Manifest del Col·lectiu L’Ullal del País Valencià amb motiu de la diada del 9 d’octubre 
 
A causa de la visió que se li ha donat sempre, des de l’independentisme clàssic a aquesta diada, creguem necessari fer una crítica a tot allò que pot arribar a representar el 9 d’Octubre.

Veiem aberrant i inconcebible la mera existència de regnes, reis, noblesa, aristocràcia i classes socials, ja que obstaculitzen el que més estimem, la llibertat. El corrent antimonàrquic hui en dia està molt estès, l’actual monarquia ens imposa una espanyolitat que no reconeixem com a pròpia. L’hem arribat a comparar amb el regnat totalitari de Felip V. I nosaltres diem: Per què no mirar més enrere? Considerem incoherent i hipòcrita que es desvie la mirada quan es tracta de cercar les arrels del País Valencià. Per què no es pot fer judici del rei Jaume I? Què ens impedeix en aquest cas fer crítica del tiranisme que tant odiem?

Sí companyes i companys, un 9 d’Octubre com aquest, el gran Jaume I va arribar des de terres catalanes i aragoneses amb tot el seu exèrcit per acabar amb tot allò que es creuara en el seu camí, per tal d’arribar a conquerir aquestes terres i convertir-les en el seu feu privat. Com tot noble rei que es digne, va matar, esclavitzar i torturar a la població, acabant física i culturalment amb musulmans i jueus sense cap tipus d’escrúpols.

El Col·lectiu Llibertari l’Ullal pensem que el naixement i evolució del País Valencià va estar i està en mans del poble, de la influència de diverses cultures, i on el rei Jaume I es limitava a alienar al poble, un poble que anava creant i desenvolupant una cultura, la seua cultura, la que tenim ara nosaltres. No defensem la nostra cultura per damunt de cap altra, ni molt menys pensem que siga la millor, però el que no anem a deixar és que ens l’arrabassen, que l’assassinen.

Creiem en la capacitat del poble per a dirigir les seues vides, però per a crear un poble lliure, per a alliberar un poble, fan falta individus lliures, i això no serà possible mentre les nostres consciències encara interpreten a figures tiràniques com Jaume I com a creadors d’un país que no va fer més que sotmetre, subjugar i parasitar.

Ens presentem al poble valencià com una alternativa de caire llibertari, un col·lectiu anarquista que el formem individualitats de diversos indrets del País Valencià. Obert i assembleari, on l’opressió nacional que sofreix el nostre poble és un aspecte fonamental. 

 

Web L’Ullal